Thuis zijn biedt een perfecte gelegenheid om jezelf onder te dompelen in romantische films die je hart verwarmen en je meeslepen in meeslepende liefdesverhalen. Of je nu houdt van klassieke romances, moderne komedies of ontroerende dramas, Netflix heeft voor ieder wat wils op de tv. Hieronder vind je een uitgebreide lijst van tien romantische films die je niet mag missen:

1. The Notebook (2004)

Als we het hebben over klassieke romantiek, staat “The Notebook” bovenaan de lijst. Gebaseerd op de bestseller van Nicholas Sparks, vertelt deze film het ontroerende verhaal van Noah en Allie, twee geliefden uit verschillende sociale klassen die verliefd worden in de zomer van 1940. De film volgt hun hartverscheurende reis door liefde, verlies en de kracht van herinneringen.

2. La La Land (2016)

“La La Land” is niet alleen een liefdesverhaal, maar ook een hommage aan de magie van Hollywood en de dromen die we najagen. Deze moderne musical vertelt het verhaal van Mia, een beginnende actrice, en Sebastian, een jazzmuzikant, die elkaar ontmoeten en verliefd worden terwijl ze hun eigen ambities najagen. Met prachtige cinematografie, betoverende muziek en een hartverwarmend verhaal is dit een film die je niet mag missen.

3. To All the Boys I’ve Loved Before (2018)

Deze tienerromantiek, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jenny Han, heeft wereldwijd de harten van kijkers veroverd. Het verhaal volgt de verlegen Lara Jean Covey, wiens geheime liefdesbrieven per ongeluk worden verzonden naar al haar voormalige crushes. De film is charmant, grappig en zit vol met onverwachte wendingen in de wereld van moderne tienerliefde.

4. Pride and Prejudice (2005)

Deze verfilming van Jane Austen’s tijdloze klassieker brengt het 19e-eeuwse Engeland tot leven met een schitterende cast en prachtige landschappen. Keira Knightley schittert als Elizabeth Bennet, een onafhankelijke jonge vrouw die geconfronteerd wordt met de charmante maar arrogante Mr. Darcy, gespeeld door Matthew Macfadyen. Het verhaal van vooroordelen, trots en uiteindelijke liefde blijft tot op de dag van vandaag relevant en meeslepend.

5. The Proposal (2009)

Sandra Bullock en Ryan Reynolds schitteren in deze luchtige romantische komedie over een ambitieuze redacteur die haar assistent (Reynolds) dwingt om met haar te trouwen om een dreigende deportatie te voorkomen. Wat begint als een zakelijke afspraak, bloeit op tot iets meer in deze grappige en hartverwarmende film over onverwachte liefde.

6. Always Be My Maybe (2019)

Een moderne romantische komedie die draait om Sasha en Marcus, jeugdvrienden die na jaren uit elkaar gegroeid te zijn, elkaar opnieuw ontmoeten als volwassenen. De vonken vliegen opnieuw over in deze film vol humor en herkenbare situaties, waarbij de vraag blijft hangen of ze hun vriendschap kunnen omzetten in iets meer.

7. About Time (2013)

Een unieke mix van romantiek, komedie en sciencefiction, “About Time” volgt het verhaal van Tim, die ontdekt dat hij de tijd kan reizen en besluit deze gave te gebruiken om zijn liefdesleven te verbeteren. De film, geregisseerd door Richard Curtis, verkent diepe thema’s zoals familiebanden, liefde en de kostbaarheid van elk moment.

8. The Fault in Our Stars (2014)

Gebaseerd op de bestseller van John Green, is “The Fault in Our Stars” een ontroerende film over twee jonge kankerpatiënten, Hazel Grace Lancaster en Augustus Waters, die elkaar ontmoeten in een ondersteuningsgroep. Hun gedeelde liefde voor literatuur en hun moedige strijd tegen ziekte maakt dit verhaal zowel hartverscheurend als inspirerend.

9. Silver Linings Playbook (2012)

Bradley Cooper en Jennifer Lawrence schitteren in dit romantische komedie-drama over twee mensen die worstelen met persoonlijke problemen en elkaar onverwacht vinden. De chemie tussen de hoofdrolspelers is hartverwarmend, terwijl het verhaal diepere lagen aanraakt van mentale gezondheid, verlies en zelfontdekking.

10. Crazy Rich Asians (2018)

Een sprankelende romantische komedie die draait om Rachel Chu, een econoom uit New York, die naar Singapore reist om de familie van haar vriendje Nick Young te ontmoeten. Ze ontdekt al snel dat Nick afkomstig is uit een van de rijkste en meest invloedrijke families van Azië, wat leidt tot hilarische en hartverwarmende situaties. De film verkent thema’s van familie, traditie en de zoektocht naar ware liefde te midden van sociale verwachtingen.

Tagged in:

, ,